Over mij

Aangenaam, Angelique Caris. Als puber wilde ik altijd journalist worden. Het reizen, schrijven en internationaal bezig zijn had mijn interesse. Ik had al in diverse landen gewoond en was daardoor niet plaats- of landgebonden. Door mijn omgeving werd ik gemotiveerd een andere keuze te maken. De omstandigheden lieten het niet toe mijn droom te volgen.

Interessetest
In het laatste jaar van mijn VWO-opleiding heb ik een interessetest gedaan. Ik scoorde erg hoog op journalistiek en op sociaal maatschappelijk werk. Ik heb echter niet mijn hart gevolgd maar een gemakkelijke keuze gemaakt: een studie die aansloot bij de wensen van mijn omgeving en niet bij mijn wensen en ambitie.

Aan het werk
Vervolgens ben ik gaan werken. Door hard te werken en de functies en taken die op mijn pad kwamen aan te pakken, heb ik uiteindelijk toch een mooie carrière kunnen opbouwen. Twintig jaar later ben ik naast mijn functie als manager een deeltijd HBO-studie gaan volgen.

Ontstaan van Itsmylife loopbaanadvies
Tijdens mijn studie besefte ik dat ik mijn loopbaan nooit bewust heb gepland. Alles wat ik tot dan toe gerealiseerd had, was op mijn pad gekomen. Ook besefte ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn ontwikkeling en dat ik mijn eigen loopbaan kan sturen. Natuurlijk moeten zaken nog steeds op je pad komen, maar door er bewust bij stil te staan kun je zaken in je loopbaan sturen. Vanuit deze gedachte is Itmylife loopbaanadvies ontstaan.

Onafhankelijk geworden
Door dit besef ben ik mijn loopbaan veel bewuster gaan plannen. Het heeft mij onafhankelijker gemaakt ten opzichte van een werkgever: door goed voor ogen te hebben waar ik heen wil in de toekomst liet ik me niet meer sturen door mijn werkgever. De baas of werkgever voor het leven bestaat niet meer. Nu ben ik baas over mijn eigen leven, loopbaan en de keuzes die ik daarin maak. Hetzij als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Ervaring delen
Voor ik Itsmylife startte werkte ik jarenlang in een commerciële, internationale omgeving. De laatste jaren vervulde ik de rol van Human Resources Manager. Met deze achtergrond kan ik anderen helpen de juiste keuzes te maken in hun loopbaan. Maar vooral mijn eigen enthousiasme over de omslag die ik maakte in mijn carrière op het moment dat ik ervoor koos bewust mijn eigen loopbaan te sturen, wil ik graag met anderen delen. Iedereen kan zelf werken aan meer plezier in het werk: volg je hart en maak bewuste keuzes, ook al betekent dat soms iets nieuws verkennen. Toch wel spannend? Ik help je graag!

Vind mij op Linkedin
Blog
Vind mij op Facebook
Volg mij