Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Training Ik Leer Leren

Wat houdt ‘Ik leer leren’ in?
Voor ieder kind dat te maken krijgt met leren is het een noodzaak om te leren hoe je kunt leren. Hoe maak ik huiswerk? Hoe plan ik mijn tijd efficiënt in? Hoe kan ik me goed concentreren en laat ik me niet afleiden door alles om me heen? Hoe overwin ik mijn faalangst? Allemaal vragen die kunnen opduiken op het moment dat een kind de grote studiewereld instapt. Zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en discipline worden op de proef gesteld. Op zo’n moment is het zinvol dat iemand die persoon laat zien hoe hij het leren kan leren. Resultaat: een soepeler leertraject en betere resultaten. Maar bovenal: meer leerplezier!

De training ‘Ik leer leren’ van Itsmylife
Itsmylife geeft de training ‘Ik leer leren’ aan iedereen die op welke manier dan ook hulp kan gebruiken in een leertraject. Of je nou start aan een leertraject, of ergens middenin het leertraject vastloopt: itsmylife zorgt ervoor dat jij een soepele (door)start maakt. Tijdens de training geef ik tips en trucs om het leren gemakkelijker en leuker te maken. De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen manier van leren en worden getraind om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces en leertaken. De trainingsgroep bestaat uit maximaal zes deelnemers. Door het groepsverband kunnen deelnemers ook leren van elkaar.

Als het voor een deelnemer prettiger is, kan hij de training ook individueel volgen. Samen met de deelnemer spreken we dan een traject op maat af. Hoe dat traject vorm krijgt en wat de kosten daarvoor zijn, bespreken we in het intakegesprek.

Voor wie?
“Er komt niet uit wat er in zit.” Of: “Thuis kan hij alles, maar op school lijkt mijn kind alles vergeten te zijn.” “Mijn kind kan het niveau niet bijbenen.” Herkenbaar? De training ‘Ik leer leren’ is de uitkomst voor deze kinderen. Heeft jouw kind moeite met structuur en organisatie, automatisering of laat het zich snel afleiden? Of heeft hij concentratieproblemen, faalangst, leerachterstand, dyslexie, nld, ad(h)d of motivatieproblemen? Het leren wordt voor je kind een stuk eenvoudiger en leuker na de training. Enige voorwaarde voor deelname is een minimale leeftijd van 11 jaar.

Programma
De trainingsgroep komt vijf keer anderhalf uur bij elkaar. Het programma van de vijf bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

Les 1: vaststellen van kwaliteiten en uitdagingen en ontdekken van eigen leervoorkeuren
Les 2: leren omgaan met faalangst en motivatie-strategieën
Les 3: leren plannen, prioriteiten stellen, tijd indelen, organiseren en evalueren
Les 4: leren omgaan met concentratie
Les 5: aanleren van technieken op het gebied van geheugen voor taal, rekenen en symboliek Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 6 kinderen.

Effect van de training
Na het volgen van de training zijn deelnemers in staat om: 

  • in te zien waarom het tot dusver niet lukte om te leren 
  • in te zien wat nodig is om leren leuk te vinden 
  • zelf het huiswerk te plannen en te organiseren 
  • op een handige manier informatie te onthouden en te reproduceren 
  • zich gemakkelijker te concentreren 
  • faalangst te overwinnen 
  • te luisteren naar anderen 
  • de verschillende manieren van leren in praktijk te brengen 
  • van elkaar te leren 


Wanneer?
De eerstvolgende training start op :

  • n.t.b.


Kosten groepstraining
De kosten voor deelname aan de groepstraining bedragen € 150,- per deelnemer. In dit bedrag zijn vijf lessen van anderhalf uur inbegrepen. De kosten voor het werkboek (€ 32,50) zijn niet inbegrepen in de prijs en worden apart in rekening gebracht.

Vind mij op Linkedin
Blog
Vind mij op Facebook
Volg mij