Heroriëntatie studiekeuze

Ben je al gestart met een vervolgstudie en ben je tot de conclusie gekomen dat deze niet voldoet aan je verwachtingen? Overweeg je om een nieuwe vervolgstudie te kiezen en wil je het nu anders aanpakken? Dan is ‘heroriëntatie studiekeuze’ een passend traject voor jou. De Itsmylife-loopbaanadviseur voert gesprekken met je en geeft je adviezen en huiswerkopdrachten mee die je zelfstandig uitvoert. Ieder opvolgend gesprek bespreken we het huiswerk en vindt verdieping plaats.

Doel: in kaart brengen welke studie het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid en interesses
Doelgroep: MBO-, HBO- en WO-student
Tijdsduur: zes weken, bestaande uit vijf gesprekken met de Itsmylife-loopbaanadviseur en een test

1e en 2e gesprek;
oriënteren, kijken naar jezelf Gedurende deze bijeenkomst is het belangrijk om naar jezelf te kijken. Wat vind je leuk en wat kan je goed? Deze twee aspecten zijn richtinggevend voor het studiesucces. Tevens besteden we aandacht aan de vervolgstudie waarmee je gestopt bent. We halen er samen de leermomenten uit, zodat je daar bij je volgende studie mee aan de slag kunt.

3e gesprek; verkennen
Met de (nieuw) verkregen inzichten gaan we bekijken welke beroepen of studies bij jouw interesses en competenties passen. In deze fase kun je geconfronteerd worden met beroepen of studies waarvan je niet weet dat ze bestaan. Je zult vele suggesties voorbij zien komen. Van sommige zul je enthousiast worden en andere suggesties zullen je niet of nauwelijks aanspreken. Dit gevoel houdt verband met je studiemotivatie en is dan ook belangrijk om te herkennen.

4e gesprek; verdiepen
Na het verkennen komt misschien wel het belangrijkste deel van het studiekeuzeproces: je gaat inventariseren waar jouw ideale studie aan moet voldoen en natuurlijk ga je toetsen in welke mate de opleidingen die jou interessant lijken daaraan voldoen.

5e gesprek; beslissen
Gedurende het studiekeuzeproces en de activiteiten die je daarin onderneemt wordt het steeds duidelijker welke opleiding het beste bij je past. De inspanningen worden beloond met het antwoord op jouw vraag; je ontdekt welke studie het beste bij jou past.

Vind mij op Linkedin
Blog
Vind mij op Facebook
Volg mij