Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Starters loopbaanbegeleidingstraject

Je bent net afgestudeerd en gaat de arbeidsmarkt op. Je weet nog niet zo goed welke baan het beste bij je past en hoe je je loopbaan het beste vorm kan geven.

Doel: in kaart brengen welke baan het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid en interesses en hoe je je loopbaan het beste vorm kan geven om je loopbaandoel(en) te bereiken.
Doelgroep: afstudeerder, starter op de arbeidsmarkt en werknemer met minimale werkervaring
Tijdsduur: vijf weken, bestaande uit vier gesprekken met de Itsmylife-loopbaanadviseur en diverse testen (afhankelijk van hulpvraag)

1e fase; oriënteren, kijken naar jezelf
Gedurende deze bijeenkomst is het belangrijk om te kijken naar jezelf. Wat vind je leuk en wat kan je goed? Deze twee aspecten zijn richtinggevend voor het loopbaansucces. Een baan kiezen die je leuk vindt, maar waar je niet goed in bent maakt uiteindelijk minder kans op succes. Hetzelfde geldt voor een functie waar je heel goed in bent, maar die je niet zo leuk vindt. Het is dus zaak een goede balans te vinden.

2e fase; verkennen
Met de (nieuw) verkregen inzichten gaan we bekijken welke beroepen bij jouw interesses en competenties passen. In deze fase kun je geconfronteerd worden met beroepen of bedrijven waarvan je niet weet dat ze bestaan. Je zult vele suggesties voorbij zien komen. Van sommige zul je enthousiast worden en andere suggesties zullen je niet of nauwelijks aanspreken. Dit gevoel houdt verband met je motivatie en drijfveren en is dan ook belangrijk om te herkennen.

3e fase; verdiepen en beslissen
Na het verkennen komt misschien wel het belangrijkste deel van het loopbaanproces: je gaat inventariseren waar jouw ideale baan aan moet voldoen en natuurlijk ga je toetsen in welke mate de banen die jou interessant lijken daaraan voldoen. Gedurende het loopbaanproces en de activiteiten die je daarin onderneemt wordt het steeds duidelijker welke baan het beste bij je past. De inspanningen worden beloond met het antwoord op jouw vraag; je ontdekt welke baan het beste bij jou past.

Vind mij op Linkedin
Blog
Vind mij op Facebook
Volg mij